Opskrifter med Omniaovn
Klude-kage
100 g smør
270-300 g filodej (optøet)
250-300 g fetaost
2-3 tsk revet parmesan
1-2 tsk tørret timian
2 store æg
1,5 dl sødmælk
Sesamfrø (kan udelades)
Honning (flydende)
Opskriften er baseret på, at man bruger sin Omnia med silicone-indlæg på gasblusset.
Man kan selvfølgelig også bruge et fad og en ovn.
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.
- Filodejen skal rives i store stykker så den kan lægges rundt i hele
formen og godt ud over kanterne. - 1 spsk smør jævnes ud i bunden.
- Ca. 50 g. filodej rives i mindre stykker og fordeles ujævnt i
formen,
Ca. 1/3 af fetaen knækkes i småstykker og fordeles,
Lidt parmesan og timian drysses over,
1 spsk smør hældes over. - Punkt 4 gentages indtil der ikke er mere feta, kun lidt filodej og en
smule smør og timian tilbage. - Den sidste filodej lægges på og det der hænger ud over kanten
foldes ind over - Smør spredes ud og der drysses med timian og evt. sesamfrø.
- Der skæres en rækkes skrå snit dybt ned i kagen (pas på silicone-
formen). - Æggene piskes sammen med mælken og hældes ud over kagen –
det skal trænge ned i de snit der er lavet. - Kagen hviler i køleskabet i mindst 30 minutter – evt. et par timer.
- Stilles på det store blus skruet 2/3 til 3/4 op og der står den så i ca
30 minutter til den er brun og sprød.
For andre vil det sige ind i varm ovn ved 200 °C i 30 minutter. - Sluk for blusset og lad kagen hvile i 10 minutter (uden låg).
- Hæld en rundhåndet skefuld honning hen over, vend kagen ud på
et fad, hæld mere honning hen over. - Serveres lun
Opskrift og Foto af Morten Lægaard